Menu Close

Studija „Spalvų juokas“

Gruodžio 8 dieną 5d klasės mokiniai su klasės vadove Loreta Keršyte ir psichologe Edita Brandišauskaite-Knyviene lankėsi „Spalvų juokas“ studijoje, kur susipažino su Ebru meno subtilumais ir išbandė jo technikas.

Ebru „Metų laikai“ edukaciją sudaro dvi dalys: pirmoji teorinė – kurios metu rodomas filmukas ir edukatorės pasakojimas supažindina su šios technikos atsiradimo istorija.

Praktinio užsiėmimo metu kiekvienas dalyvis turi po indelį su jūros dumbliais paruoštu vandeniu. Liejant spalvas, formuojant su tam skirtais pagaliukais ir šukomis, ant vandens nupiešia originalius keturis A6 formato paveiksliukus – metų laikų spalviškumu, skirtingais ornamentais, raštais.

Piešimo ant vandens edukacija „Metų laikai“ skatina mokymosi motyvaciją, didina pasitikėjimą savimi, padeda lavinti tarpasmeninius ir socialinius santykius, supažindina su kitų tautų kultūra, žadina vaizduotę ir jausmus, padeda pažinti mūsų gamtą, pamatyti jos grožį ir suteikia galimybę mokytis įvairių dalykų patrauklia forma.