Menu Close

Literatūros ir dailės pamokos muziejuose Kaune

Lapkričio 25 d. IVa ir IVb klasių mokiniai vyko į Kauną. Lankėsi  Maironio lietuvių literatūros muziejuje ir Kauno paveikslų galerijoje. MOKYDAMIESI KITAIP praleido visą dieną.

Maironio lietuvių literatūros muziejuje mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Literatūra keičia“. Aplankė skirtingas septynias sales pagal literatūros raidos laikotarpius. Išsamiai susipažino su seniausiąja ir senąja literatūra, spaudos draudimo laikotarpiu, XX a. pradžia, tarpukariu, okupacijų periodu, atšilimo laikotarpiu, išeivių literatūra. Mokiniai dirbo grupėmis, aktyviai dalyvavo interaktyviose veiklose, pristatė viešai savo tiriamuosius atradimus – gilino viešojo kalbėjimo gebėjimus.

Taip pat moksleiviai lankėsi menininkės Yoko Ono vykstančioje parodoje „Laisvės pažinimo sodas“  Kauno paveikslų galerijoje. Pasaulinio garso menininkės parodoje pristatomi konceptualaus meno kūriniai, instaliacijos, objektai, eksperimentiniai filmai, performansai, garso ir tekstiniai kūriniai. Jaunuoliai lankydamiesi parodoje turėjo galimybę kurti, patirti įvairių emocijų ir geriau pažinti ne tik save, bet ir savo bendraklasius.

Mokinius lydėjo mokytojos Aušra Šilanskienė, Giedrė Rutkauskaitė, Alberta Saukaitytė ir  Jurgita Sprindžiūnienė.